Regionale groei

lokaal_media-1

Na een aanvankelijke groeispurt in en rond de grote steden Amsterdam, Utrecht en Rotterdam, krijgt het broodfonds steeds meer deelnemers en oprichters buiten de grote steden. De BroodfondsMakers trekken door het hele land, op weg naar informatiebijeenkomsten van opstartende broodfondsen om vragen van geïnteresseerden te beantwoorden. Van de vijftien fondsen die momenteel in oprichting zijn, zijn er twaalf regionaal. De regionale initiatieven krijgen uitgebreid aandacht in lokale en regionale media.

De Leeuwarder Courant besteedde op 29 september een hele pagina aan het Friese broodfonds in oprichting en interviewde oprichter Theo Hofman uit Leeuwarden.

Ook was er eind september een oproep van de initiatiefnemers van het nieuwe Leidse Broodfonds te horen Arnold Veenhoff en Caroline Piet. Luister naar het kernachtige interview op lokale radiozender Sleutelstad FM. Arnold Veenhoff stond op 24 oktober in een uitgebreid artikel in het Leids Dagblad.

Een bevlogen interview met de bestuursleden Michiel Lauwerijssen en Dion Heerkens van het Tilburgse Broodfonds Zangzaad stond in het Tilburgse stadsblad Stadsnieuws. Zangzaad vond diverse nieuwe kandidaten naar aanleiding van dit artikel.

Sitemap