Broodfonds op ITGWO

Typhoon__B

Samen met Typhoon staat Broodfonds dit jaar op festival Into The Great Wide Open. Biba Schoenmaker van de BroodfondsMakers zal dan praten over Mienskip (Fries voor gemeenschapszin). Wat hebben we in Nederland eigenlijk nog over voor elkaar. Aansluitend het gesprek zal er een optreden zijn van Typhoon

Datum: donderdag 5 september
Tijd: 17.00 uur
Locatie: Vlieland
Door: Into The Great Wide Open

Op de vooravond van Into The Great Wide Open vinden in Vlielandse huiskamers ‘Tussendeurtjes’ plaats. Zeven Vlielanders verwelkomen je in hun eigen huis voor een gesprek over de toekomst van Nederland. Onder het genot van een zelfgemaakt diner en muziek, en voor iedereen die wil praten we over Mienskip (Fries voor gemeenschapszin). Wat hebben we in Nederland eigenlijk nog over voor elkaar?

Bij de huiskamergesprekken borrel, eet en praat je in intieme setting met experts zoals Gerdi Verbeet, Doekle Terpstra en Rob Oudkerk, Vlielanders, andere festivalgangers, en hoor je akoestische sets van artiesten.

De deuren gaan open om 17.00 uur en sluiten ergens na het eten en napraten. Iedereen is welkom, maar de plaatsen zijn beperkt, inmiddels is alles volgeboekt.

De Tussendeurtjes worden georganiseerd door Achmea, Campagnebureau BKB en Into The Great Wide Open. De toegang is gratis: wel vragen we je een fles wijn of anders lekkers mee te nemen.

Gesprek 3: Brood op de plank
In Nederland werken steeds meer mensen voor zichzelf. Een heel groot deel van hen is niet verzekerd tegen de gevolgen van arbeidsongeschiktheid. Jonge ZZP-ers richten daarom hun eigen Broodfonds op waar ze - in klein collectief - elkaar in tijden van financiële nood uit de brand kunnen helpen en toch nog brood op de plank krijgen. Met mensen die ze vertrouwen, op basis van zelf gemaakte afspraken.

Een huiskamergesprek over de toekomst van solidair verzekeren met (o.a.) Broodfondsmaker Biba Schoenmaker, Ard Boer, en een akoestische set van Typhoon en Dries Bijlsma van de Fakkelbrigade.

Sitemap