Actueel highlights

Broodfonds bij EenVandaag

meer >

Algemene informatieavonden

meer >

Jackie kreeg schenkingen

Jackie werd ziek en krijgt nu financiële en morele steun.

meer >

Berichten in de categorie: In_de_media

20 mei

Omroep Venray schenkt aandacht aan het broodfonds: Eerste bijeenkomst Broodfonds een groot succes.

meer >

19 mei

Naar aanleiding van een informatieavond voor een nieuw te starten broodfonds in Nijmegen schrijft de Gelderlander: Broodfonds, de meesten hebben niets geregeld

meer >

8 mei

In De Gelderlander een stuk over het nieuwe broodfonds in oprichting in Culemborg: Culemborg krijgt 2e broodfonds voor ondernemers.

meer >

7 mei

Broodfondsleden van het Zwolse broodfonds Knipfonds vertellen op RTVOost waarom zij meedoen aan het Broodfonds. Aan het woord in de reportage zijn bestuurslid Anita Middel en Edward Otten. meer >

mei

In Gorinchem is Rene Morrien bezig met de start van een broodfonds. Naar aanleiding hiervan verscheen een artikel in AD Dordtenaar meer >

29 april

In Kampen is een nieuw broodfonds opgericht. De Stentor schrijft over dit nieuwe broodfonds in Kampen: Nieuw broodfonds Koggebrood drijft op onderling vertrouwen.

meer >

28 april

De Gelderlander schrijft in het artikel: Arnhem krijgt derde broodfonds voor zelfstandige ondernemers, over interesse voor nieuws broodfonds in Arnhem en omgeving.

meer >

24 april

in de Volkskrant aandacht voor het Broodfonds. Financiële zekerheid voor zieke zzp’ers.

meer >

23 april

Dagblad De Heemsteder schenkt aandacht aan de informatieavond van Broodfonds Heemstede: Informatieavond 12mei nieuwe deelnemers Broodfonds Heemstede

meer >

22 april

De Gelderlander schrijft over de groei van de broodfondsen in Gelderland naar aanleiding van een nieuwe informatieavond voor een derde broodfonds dat in Nijmegen komt meer >

9 april

Wijnand Vossestein en Roald van der Heide peilen de behoefte aan een Broodfonds in Soest. De SoesterCourant interviewt hen. Titel: Zelden ziekmelding ondernemer

meer >

9 april

Broodfonds Betuwe met haar bestuur aan het woord in de Culemborgse Courant.

meer >

4 april

Minister Asscher van sociale zaken en werkgelegenheid heeft laten weten dat er volgens hem geen nieuwe arbeidsongeschiktheidsvoorziening voor zelfstandig ondernemers nodig is.

meer >

2 april

In Leiden komt een tweede broodfonds aanleiding voor de lokale zender Unity TV Leiden om bestaande en nieuwe leden in Leiden te vragen naar hun ervaring en beweegredenen.

meer >

1 april

In de Opzij van april 2014 een groot artikel over het Broodfonds. ZZP'er en onverzekerd? Sluit je aan bij een broodfonds (pp 62-64)

meer >

31 maart

Aandacht in het Leidschdagblad voor start nieuw broodfonds in Leiden en omgeving.Leidschdagblad: niet alleen lagere kosten maar vooral ook het collectieve meer >

29 maart

Rene Gude schrijft in de Trouw; Werken aan het nieuwe wij. Dan maak je maar zin.

meer >

24maart

De Edese Post: Ondernemers verenigen zich in Broodfonds Bijenkorf.

meer >

12 maart

De Krant van Coevorden laat de twee initiatiefnemers die in de regio Coevorden een broodfonds gaan starten aan het woord: Idee voor broodfonds in regio Dalen

. meer >

4 maart

Het blad de MUG bespreekt de situatie van arbeidsongeschiktheid voor zelfstandigen in: Zelfstandige en arbeidsongeschikt

. meer >

4 maart

Artikel in AD Dordtenaar over het Broodfonds Dordrecht in oprichting. Nog 5 mensen minimaal nodig om ook te kunnen starten in Dordrecht.

meer >

2 maart

In het Delta Lloyd Magazine; Samen verzekerd tegen ziekte (pp29).

. meer >

1 maart

In het Tijdschrift voor Sociale Vraagstukken een interview met Jan Rotmans en René Cuperus’ met als titel: De toekomst optimist en de toekomst pessimist.

meer >

24 februari

Op de nieuws en informatie site Ook Texel een artikel over het Broodfonds.

meer >

15 februari

De Soester Courant schrijft over het nieuwe broodfonds initiatief in oprichting in Soest, Baarn en Eemnes.

meer >

15 februari

Fractievoorzitter en lijsttrekker van GroenLinks, Willy-Anne van der Heijden pleit in de uitzending van RTV Almere voor meer aandacht voor toenemende aantal zzp’ers in de stad en is blij met de komst van het broodfonds.

meer >

5 februari

Op de website van Texel Plaza werd een poll gehouden met de vraag of er interesse bestaat in het broodfonds.

meer >

5 februari

In Almere Vandaag verslag van de eerste bijeenkomst voor Broodfonds Almere in oprichting.

meer >

4 februari

Rijschoolhouder Ap Otto vertelt in de krant AD Drechtsteden waarom hij kiest voor een Broodfonds.

meer >

4 februari

Jan M. Schouten schrijft op SchildersVak.nl over broodfondsen en de 'alliantie' volgens Schouten een vergelijkbaar initiatief: zzp'ers die geen bedrijven meer nodig hebben om grote werken aan te nemen. meer >

3 februari

In online magazine Follow the Money (FtM) schrijft Jan Rotmans dat 2014 geen jubeljaar, maar een kanteljaar wordt.

meer >

2 februari

In het blad van Zelfstandigen Bouw, Koploper een stuk over het broodfonds. Titel: Broodfonds, samen sparen voor arbeidsongeschiktheid. Vertrouwen belangrijk (pp15).

meer >

1 februari

Het blad Kijk op het Noorden besteedt aandacht op twee pagina's aan het broodfonds: Broodfonds vangnet voor langdurig zieke zelfstandigen (pp 31-33).

meer >

25 januari

Met als titel: Ruim zestig ondernemers bezoeken informatiemiddag van Broodfonds, schrijft de Krant van Hoogeveen over de informatiebijeenkomst over broodfonds voor ondernemers uit Drenthe.

meer >

19 januari

Blog van Joke Heikens die eerder een stuk schreef in de Scheepvaartkrant over het Broodfonds.

meer >

14 januari

Groen Links schrijft over de wens van Europarlement om sociale zekerheid voor flexwerkers en ZZP'ers te verbeteren.

meer >

13 januari

In de Achterhoek is broodfonds Achterhoek opgericht. In de Gelderlander een stuk over de oprichting van dit broodfonds.

meer >

13 januari

Twee Oosterbekers, Peter van Ham van ‘Het Andere Mechaniek’ en Sjaak Kolvenbach, Organisatieadvies, Training & Coaching, vertellen in het blad HoogenLaag waarom zij de handen ineen sloegen om een broodfonds te beginnen.

meer >

10 januari

Nieuwsprogramma EenVandaag vroeg BroodfondsMakers om een reactie op het voorstel van topambtenaar Maarten Camps die pleit voor verplichte Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen en pensioenregeling voor ZZP'ers.

Bekijk hier het item, dat op vrijdag 10 januari werd uitgezonden.

Lees hier meer op de site van EenVandaag

. meer >

7 januari

In de Weekkrant Doetinchems Vizier worden besproken dat Broodfonds Achterhoek van start kan.

meer >

6 januari

Radiozender van de Achterhoek, Gelre FM bespreekt de oprichting van Broodfonds Achterhoek.

meer >

3 januari

Trends van 2014, ook het Broodfonds trend van het nieuwe jaar. Sprout schrijft erover.

meer >

januari 2014

Ook voor 2014 worden broodfondsen genoemd als trend en geheel passend bij de ontwikkeling van verdwijnende hierarchie.

meer >

28 december

In het kader van de trend van 2014: Delen is het nieuwe hebben, kwam Jos van der Lans in de Tros Nieuwsshow.

meer >

21 december

In het economenblad MeJudice schrijven Raymond Gradus en Willem van Leeuwen een artikel met de titel: Maak burger eigenaar van maatschappelijke ondernemingen.

meer >

18 december

Tweede leden van het Broodfonds 046 vertellen in de televisie uitzending van TV Limburg over hun motivatie om broodfondslid te worden.

meer >

10 december

Naar aanleiding van de oprichting van Broodfonds Heemstede schrijft het Haarlems Dagblad een artikel en spreekt met initiatiefnemers van de groep.

meer >

7 december

Een mooi interview met initiatiefnemer van Brtooodfonds 'Steenreijk' in de Stentor.

meer >

2 december

Initiatiefneemster van Broodfonds de Zeeuwse Knip legt uit waarom zij mee doet aan dit broodfonds in de televisie uitzending van Omroep Zeeland.

meer >

december 2013

Interview met oprichtster BroodfondsMakers Biba Schoenmaker in het blad NLVisie van de Nederlandse Vereniging van Leverpatienten.

meer >

27 november

Wat is er goed aan gilden is de vraag die Jan M. Schouten stelt. Hij schrijft er een stuk over met daarbij koppeling naar de broodfondsen, in de Schildersvakkrant.

meer >

26 november

Naar aanleiding van het eerste broodfonds in Zeeland schrijft de Provinciale Zeeuwse Courant (PZC) enkele malen over de oprichting van deze groep en spreekt met de lokale ondernemers die gaan deelnemen.

meer >

26 november

Een verslag van het debat van Het Nationaal Laboratorium Participatie-Economie dat werd gehouden in De Meervaart Amsterdam. meer >

25 november

Met als titel: Gilden komen terug op de arbeidsmarkt, schrijft de Schildersvakkrant over het boek: Je tweede carrière.

meer >

25 november

Op de site Het Goede Leven aandacht voor het nieuwe boek sociaal- doe-het-zelven geschreven door Pieter Hilhorst en Jos van der Lans. In dit boek en deze boekbespreking aandacht voor het Broodfonds.

meer >

22 november

In Zeeland is ook een broodfonds gestart, De Zeeuwse Knip. Omroep Zeeland praat hierover met een van de initiatiefnemers Samuel van Daalen.

meer >

13 november

Interview met Guido van Oorschot over de oprichting van het Broodfonds in Almere. Omroep Flevoland meer >

12 november

Interview op lokale omroep Lingewaard TV met initiatiefnemer Roland Scholten die een broodfonds wil gaan starten in Lingewaard meer >

8 november

In de NRC Next een artikel met de titël: Revolute? Nee, cooperatie! Evelijn Martinius schreef dit artikel in aanloop naar een debat in de balie op 20 november 2013 waar onder meer het broodfonds deel van uitmaakt.

meer >

6 november

Nogmaals interview met vier broodfondsleden uit Limburg. Deze keer in een andere editie van De Limburger en met een ander nieuw broodfonds: Broodfonds 046. meer >

6 november

In het lokale blad Almere Vandaag ruim aandacht voor de start van het nieuwe Almeerse Broodfonds.

meer >

6 november

Aandacht in het Magazine MUG voor de participatiemarkt in de Meervaart en het Broodfonds dat daar sprak.

meer >

6 november

Aandacht in het wetenschappelijk tijdschrift Science Guide voor het Broodfonds.

meer >

31 oktober

Interview met vier broodfondsleden uit Limburg van de net opgerichte broodfondsgroepen: Dagelijks Brood en Heuvelland. Twee pagina's in De Limburger.

meer >

25 oktober

Groot artikel in Dagblad van het Noorden en interview met bestuurslid van Broodfonds Firmamentum uit Groningen.

meer >

25 oktober

Vangnet start als Broodfonds Heuvelland. Zo is de titel van het artikel in dagblad De Limburger dat schrijft over de oprichting van een nieuw broodfonds in Limburg

meer >

25 oktober

Autorijinstructeur aan het woord die in de Drechtsteden een broodfonds wil oprichten. Lees het artikel in AD De Dordtenaar.

meer >

12 oktober

In het Einhovens Dagblad wordt ingegaan op de gevolgen voor zelfstandig ondernemers wanneer zij ziek zijn, titel: Zwaar ziek zijn zonder baas. Het Broodfonds wordt als een van de mogelijke oplossingen genoemd.

meer >

8 oktober

In het blad Je 2e Carrière; nieuwe loopbaankeuzers voor 45-plussers na herbezinning of ontslag’ staat een interview met Prof. Tine De Moor met daarin aandacht voor het Broodfonds.

meer >

5 oktober

Broodfonds in de uitzending van RTL Nieuws om 19.30 uur. Te zien Broodfondsgroep uit Veendam met initiatiefnemer garagehouder Tonnie de Jonge en de BroodfondsMakers in de uitzending. meer >

3 oktober

Presentatie van het boek: Sociaal doe het zelven. Geschreven door Pieter Hilhorst en Jos van der Lans. Het Broodfonds wordt uitvoerig besproken in dit boek. In Dagblad Trouw een opinie stuk meer >

25 september

Broodfonds Komt voor de Bakker (regio Arnhem Nijmegen) met een artikel in de Gelderlander naar aanleiding van de oprichting. Interview met de initiatiefnemers.

meer >

25 september

Aandacht voor oprichting van Broodfonds Lichtenvoorde in blad Contact editie Lichtenvoorde.

meer >

24 september

Broodfondslid Marieke van den Groenendaal van broodfonds: Brabants Brood in het Brabant Magazine nr. 10, over ruilen is het nieuwe delen.

meer >

19 september

Broodfonds op Radio RTV Drenthe. Interview na de bijeenkomst over het Broodfonds in Assen. Er was veel interesse na de algemene informatiebijeenkomst meer >

17 september

Het Broodfonds wordt besproken in een essay van de Groene Amsterdammer nr. 36 2013 titel: Een verlangen naar oprechtheid.

meer >

17 september

Prof. dr. Tine de Moor schenkt veel aandacht aan het Broodfonds in haar oratie: Homo Cooperans, Instituties voor collectieve actie en de solidaire samenleving.

meer >

16 september

Onder de titel: Doetichems Broodfonds in de maak, schrijft de Gelderlander over de oprichting van een nieuw Broodfonds in Doetinchem.

meer >

14 september 2013

Onder de titel: Zieke ondernemer doet beroep op Achterhoeks Broodfonds schrijft Merel Buiting een artikel in de Gelderlander over de oprichting van het eerste Broodfonds in Doetinchem.

meer >

12 september 2013

Ter aankondiging van een bijeenkomst in Pakhuis de Zwijger waar BroodfondsMakers waren uitgenodigd werd via platform NieuwAmsterdam in stadsbericht 149 aandacht geschonken aan het Broodfonds.

. meer >

september

In het ledenblad voor alle medewerkers werkzaam bij Achmea: Bij Achmea, nr. 4, artikel over het Broodfonds, solidariteit 2.0. meer >

2 augustus 2013

Groot artikel met mooie illustratie in dagblad Trouw, titel: Ook een ZZP'er kan ziek worden. Sluit je aan bij een broodfonds of begin er een.
Tekst door: Ineke Bijnagte, illustratie door: illustraties censuur.

meer >

8 juli 2013

Het eerste Friese Broodfonds gaat van start. Friesch Dagblad schrijft over dit broodfonds genaamd: Bûter, Brea en Griene Tsiis (BBGT). Interview met initiatiefneemster Anke Sohne.

meer >

6 juli 2013

Naar aanleiding van het opstarten van Broodfonds in Eijsden-Margraten schreef dagblad De Limburger een artikel over dit fonds in oprichting en interviewde initiatiefnemer Harry Rouschop.

meer >

27 juni 2013

Het Instituut Maatschappelijke Innovatie (IMI) heeft een boek gepubliceerd met tips voor de overheid en de publieke sector: Publieke Pioniers.

meer >

22 juni 2013

In het NRC magazine van 22 juni aandacht voor de SHARING ECONOMY: wat je belangrijk vindt regel je zelf, samen met mensen die je vertrouwt.

meer >

21 juni 2013

Aandacht voor plaatselijk broodfonds initiatief van Harry Rouschop en Gaston Curfs die in Eijsden-Margraten (Limburg) een broodfonds willen starten.

meer >

13 juni 2013

Aandacht voor broodfondsgroep die in Eindhoven van start gaat. Het Eindhovens Dagblad schrijft er een stuk over. Auteur: Hanneke van den Nieuwenhof.

meer >

5 juni 2013

Aandacht in Dagblad van het Noorden. Correctie op artikel: Broodfonds is geen ziekteverzekering maar arbeidsongeschiktheidsvoorziening. meer >

4 juni 2013

Mooi artikel door Pepijn van Houwelingen in de Volkskrant over solidariteit: "Echte Solidariteit vloekt met het loonstrookje." Interessante uiteenzetting over solidariteit en de gevoelstemperatuur ervan.

meer >

3 juni 2013

Groot stuk in het Nederlands Dagblad over het Broodfonds. Titel: ' Broodfonds, van netwerk tot vangnet.' Wil je het stuk lezen, mail ons. meer >

31 mei 2013

Radio Schouwen-Duivenland stelde veel vragen aan BroodfondsMakers over het Broodfonds. Het interview is terug te luisteren via deze. meer >

27 mei 2013

Aandacht bij omroep RTV Assen voor het Broodfonds. In de radio uitzending een interview over de werking van het Broodfonds en de bijeenkomst in Assen.

meer >

18 mei 2013

Het tijdschrift The Optimist (voorheen Ode) heeft vier keer per jaar een bijlage in het . In de editie van 18 mei is er in deze bijlage geschreven over het Broodfonds. Het stuk gaat over bedrijven van de toekomst waar het gaat om om: delen, ruilen en creëren. meer >

16 mei 2013

Naar aanleiding van de oprichting van twee broodfondsen in Arnhem schreef de de Gelderlander een artikel over het Broodfonds. Met als kop: " Kleine ondernemers verzekeren zich met Broodfonds".

meer >

14 mei 2013

Een overzicht wat ondernemers voor opties hebben als ze ziek worden in de Metro. In het artikel: " Zzp'er mag niet ziek zijn" staat het broodfonds beschreven als goed alternatief.

meer >

29 april 2013

In het blad Het goede leven het artikel: " Brood op de plank voor iedereen" geschreven door Thijs Caspers. Caspers beschrijft het Broodfonds als: " een prachtig concreet voorbeeld van het subsidiariteitsbeginsel."

meer >

15 april 2013

Broodfonds opnieuw in de uitzending van VPRO Tegenlicht: "Kiemen van het nieuwe Nederland".

meer >

3 april 2013

Artikel in het naar aanleiding van een bijeenkomst voor een broodfonds in oprichting in Den Bosch. Geschreven door Chris Korsten. meer >

april 2013

In het blad de Linguaan, van het Nederlands Genootschap van Tolken en Vertalers, een artikel: " Broodfondsen een alternatief?" Geschreven door Robert van der Veen.

meer >

28 maart 2013

Item uitgezonden bij Omroep Gelderland over het Broodfonds. De omroep was aanwezig bij de bijeenkomst van een Broodfonds in Arnhem in oprichting.

meer >

22 maart 2013


In het AssurantieMagazine AMplus een uitgebreidt interview met John Coopmans, voorzitter van broodfonds Brumbeek.

meer >

16 maart 2013


Aan de hand van een initiatiefnemer die een broodfonds gaat starten een verhaal in het Financieel Dagblad hoe dat in de prakijk gaat.

meer >

13 maart 2013

Mooi artikel in de Volkskrant over het Broodfonds: "Uit de soep." Een interview met drie onderneemsters van het mediacollectief Mediaridders waarvan meerdere mensen meedoen aan het Amsterdamse Broodfonds: Soepfonds.

meer >

6 maart 2013

Groot artikel in de NRC Next met deelnemers van het Amsterdamse Broodfonds: Soepfonds.

meer >

2 maart 2013

Onder de kop: "De Paraplu van de eigen coöperatie" schreef Ray Simoen in De Limburger een artikel over diverse voorbeelden van Limburgers die samenwerken in coöperaties.

meer >

maart 2013

Eigenaars van Tuinderij De Stroom uit Hemmen zijn alle drie lid van Broodfonds Solidair.

meer >

28 februari 2013


In het februari nummer van het Nieuwe Liefde magazine wordt geschreven over nieuwe burgerinitiatieven. meer >

25 februari 2013


Het Plus Magazine vraagt zich af wat een zieke ZZP'er doet als hij ziek is. meer >

23 februari 2013


Marcel de Veen van De Limburger interviewde Jackie Smeets die ziek werd en een beroep kon doen op haar Broodfonds Nood en Brood. meer >

21 februari 2013


Het Parool publiceert een groot artikel over het Broodfonds en laat daarbij drie Broodfondsdeelnemers aan het woord. meer >

20 februari 2013


Econoom Ad Broere heeft een nieuw boek uitgebracht "Geld komt uit het niets" Broodfonds wordt als 1 van de inspirerende voorbeelden genoemd.. meer >

8 februari 2013


In Vollendam/Edam wordt gewerkt aan een Broodfonds. meer >

5 februari 2013


Artikel naar aanleiding van de oprichting van Broodfonds Brumbeek in lokale krant Klaverblad. meer >

2 februari 2013


Ico Jongerden, initiatiefnemer van Broodfonds Twente, werd geinterviewd door de Twentse Courant Tubantia. meer >

februari 2013


Interview met Andre Jonkers van de BroodfondsMakers in het Groen Links Magazine, titel: " Van Onderop" Pagina 7 t/m 11. meer >

26 januari 2013


Mooi artikel in het Brabants Dagblad met veel voorbeelden van ondernemers en burgers die de handen ineen slaan en nieuwe initiatieven oppakken met elkaar. meer >

23 januari 2013


In Gouda is 1 februari 2013 Kaas op Broodfonds gestart. meer >

18 januari 2013


In haar blog schrijft Ilvy Njiokiktjien op de site van Vilamedia over hoe zij in aanraking kwam met het Broodfonds en naar een informatie bijeenkomst ging. meer >

15 januari 2013


Lokale krant De Brug een interview met de initiatiefnemers van Broodfonds Kampen in oprichting. meer >

12 januari 2013

Groot artikel in het Friesch Dagblad met daarin een interview met de initiatiefnemes, Anke Sohne en Rudi Stuve, van Broodfonds Friesland in oprichting. meer >

9 januari 2013


Aankondiging in De Nieuwsbode Bunnik van de Broodfonds presentatie voor geïnteresseerden in Werkhoven en omgeving georganiseerd door het ZZP Café Krommerijnstreek. meer >

8 januari 2013


In het Noorden van het land vormen zich steeds meer broodfondsen. meer >

2 januari 2013


Trendwatchers bespreken de trends voor 2013 op BNR Nieuwsradio. meer >

januari 2013


Het Mug Magazine schrijft in haar blad van januari over het Broodfonds met daarin een uitgebreid interview met Frank Hylkema deelnemer aan Broodfonds Wikistad in Amsterdam. meer >

28 december 2012


Eufin Financieel Nieuws schrijft dat Broodfonds een nieuws financieel economisch begrip is geworden in 2012. meer >

26 december 2012


Opiniestuk van Malou van Hintum in de Volkskrant met daarbij het Broodfonds besproken. meer >

14 december 2012


Interview in Klaverblad.nu met initiatiefnemer John Coopmans van Broodfonds Broodje Brumbeek uit Brummen e.o.. meer >

december 2012


Of iedereen nu eigenlijk alleen nog maar met zichzelf bezig is, dat is de vraag die Rosa Koelmeijer van De Libelle stelt in het artikel: " Hebben we nog wel iets voor elkaar over?" In dit artikel komt ook het Broodfonds ter sprakeals voorbeeld van hoe de crisis dingen zal veranderen. meer >

27 november 2012


Sleutelstad, lokale omroep in Leiden bericht over de oprichting van Broodfonds 't Leidsch Beleg.. meer >

24 november 2012

Wibaut lezing door Pieter Hilhorst Wij doen het zelf, hoe burgers de publieke zaak heroveren en wat dat vraagt van de lokale politiek.. meer >

23 november 2012


Interview met initiatiefnemer René Markus van Broodfonds Steenwijk i.o. meer >

21 november 2012


Interview in De Steenwijker Courant met de initiatiefnemer René Markus van Broodfonds Steenwijk in oprichting. meer >

17 november 2012

In de radiouitzending van Spijkers met Koppen van 17 november, was Broodfondslid Jos van de Lans te gast. meer >

24 oktober 2012

interview met initiatiefnemer Broodfonds Leiden, Arnold Veenhoff, in het Leids Dagblad. meer >

10 oktober 2012


ZiPconomy bundelt de krachten van alle partijen die belang hebben bij een goed functionerende markt van zelfstandige interim professionals (ZiP). meer >

8 oktober 2012

Onder de kop ‘Power to the people’ stond 8 oktober het VPRO televisie programma Tegenlicht
geheel in teken van burgers die niet toekijken maar zelf weer het initiatief nemen. meer >

6 oktober 2012

Interview met bestuursleden Michiel Lauwerijssen en Dion Heerkens van het Tilburgse Broodfonds Zangzaad in het stadsblad: Stadsnieuws Weekend (Tilburg). meer >

3 oktober 2012

Broodfonds in de radio uitzending van BNR Nieuwsradio als voorbeeld van een coöperatief samenwerkingsverband tussen ondernemers. meer >

29 september 2012

Leeuwarder Courant besteedt in groot artikel aandacht aan het Broodfonds. meer >

24 september 2012

Radio interview op Leidse radiozender Sleutelstad FM, met twee initiatiefnemers van het eerste Leidse Broodfonds. meer >

september 2012

In het Algemeen Dagblad een artikel over een broodfonds in oprichting in Gouda. meer >

20 juni 2012

Groene Amsterdammer staat centraal rond thema: Do it Ourselves. meer >

16 juni 2012

Interview in De Gelderlander met de drie initiatiefneemsters van Broodfonds Wageningen, Broodfonds Wageningen. meer >

11 juni 2012

In het tijdschrijft Intermediair aandacht voor het Broodfonds. meer >

4 juni 2012

Artikel in de Volkskrant: Zelfstandige vindt verzekeren te duur en te ingewikkeld. meer >

2 juni 2012

Column van Wybo Algra in de Trouw met als titel: Bouwwereld is niet echt blij met de opmars van de zzp'ers. meer >

juni 2012

Het magazine van het Financieel Dagblad, FD Outlook besteedt in juni aandacht aan Het Netwerk. meer >

24 mei 2012

Uitgebreid artikel door Jos van der Lans in het blad Sociale Vraagstukken: Crisis: een kans om ons publieke diensten toe te eigenen. meer >

14 mei 2012

Interview in Volkskrant met Tofik Dibi. meer >

13 mei 2012

Het Broodfonds is zondag 13 mei besproken in een reportage van Elianne Meijer, voor een uitzending van IKON radio, het programma: De Andere Wereld. meer >

5 mei 2012

Artikel in Volkskrant op de Geldpagina: Zzp'er zonder verzekering, door Frank van Alphen. meer >

3 mei 2012

Groot artikel in Parool donderdag 3 mei met als titel Broodfonds: Solidair verzekeren. meer >

21 april 2012

Artikel in NRC Handelsblad: Ziek? De zzp’er regelt het zelf wel. meer >

11 april 2012

Stuk in de Varagids nr. meer >

maart 2012

Broodfonds wordt als voorbeeld van institutie voor collectieve actie aangehaald in het blad de Helling, tijdschrijft van het wetenschappelijk bureau van Groen Links. meer >

februari 2012

In De Onderlinge, uitgave van Federatie van Onderlinge Verzekeringsmaatschappijen, verscheen het stuk: Ons dagelijks brood(fonds), geschreven door Stef Verhoeven. meer >

24 januari 2012

Uitgebreidt item over het Broodfonds op Radio 1 bij Omroep Max. meer >

december 2011

P+ het tijdschrift met goede artikelen en mooie best practices op gebied van People Planet en Profit schreef in het november/ december nummer uitgebreidt over het Broodfonds. meer >

8 november 2011

Column Pieter Hilhorst in de Volkskrant Sociaal-doe-het-zelven. meer >

4 november 2011

Twee pagina tellend artikel over het Broodfonds in het Financieel Dagblad: Vangnet voor zieke zzp'er Je kunt gratis registreren op FD site om oude artikelen te bekijken. meer >

november 2011

Vormberichten, ledenblad van Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers (BNO): Het Broodfonds: voor inkomen bij ziekte van zelfstandige ontwerpers. meer >

21 oktober 2011

Artikel in het Reformatorisch Dagblad: Dagelijks brood voor zieke zzp'er. meer >

15 oktober 2011

NRC Handelsblad schreef een twee pagina's tellend artikel over het Broodfonds: Brood op de plank voor zieke ZZP'er. meer >

1 september 2011

Sprout maakte een analyse over het Broodfonds en nam enkele kritieken op het Broodfonds onder de loep: Nieuwe verzekering voor ondernemers. meer >

september 2011

In de Consumentengids van september een interview met BroodfondsMaker Andre Jonkers. meer >

31 augustus 2011

Schuttevaer, krant voor de Binnenvaart besteedde aandacht aan het Broodfonds:
AO-verzekeringen moeten op de schop. meer >

8 augustus 2011

Deze aflevering van het VPRO programma Goudzoekers ging over zzp'ers. meer >

1 augustus 2011

Blog van Roos Wouters, voorzitter Stichting het nieuwe werken:
Vertrouwt u 'de kolossale organisaties' nog? . meer >

27 juli 2011

Mieke Kuipers pleit voor betaalbare en transparante arbeidsongeschiktheidsvoorziening. meer >

23 juli 2011

BroodfondsMakers in de uitzending van Tros in Bedrijf van Tineke Verburg en Peter de Bie.. meer >

20 juli 2011

Groot artikel op de Geldpagina van de Volkskrant n.a.v. meer >

19 juli 2011

Column van Pieter Hilhorst in de Volkskrant, n.a.v. meer >

13 juli 2011

Interview met BroodfondsMakers in de studio en uitzending van BNR radio.. meer >

12 juli 2011

Column van Pieter Hilhorst over het Broodfonds, in de Volkskrant. meer >

8 juli 2011

Item over Broodfonds op televisie Nederland 2 in Uitgesproken Vara . meer >

2 juli 2011

Achtergrondartikel: Sociale veerkracht als vangnet, geschreven door Pieter Hilhorst voor de Wiardi Beckman Stichting. meer >

juli 2011

TV opnames van de presentatie voor groep mensen rond Pieter Hilhorst die een Broodfondsgroep willen starten. meer >

3 mei 2011

Tijdschrift Genoeg schrijft over het Broodfonds. meer >

15 april 2011

Artikel in de Parool, interview met BroodfondsMakers en een deelnemer. meer >

13 april 2011

Elsevier schrijft in haar blad en op haar site over het Broodfonds: ' sympathiek en betaalbaar initiatief. meer >

april 2011

Limburg onderneemt schrijft redactioneel over het Broodfonds. meer >

31 maart 2011

In de uitzending van BNR Nieuws Radio . meer >

21 maart 2011

Artikel van ANP over het Broodfonds werd door heel veel media overgenomen. meer >

Sitemap