Interview Kamera Kultura

op: 27-01-2013

Nutshuis

Zondag 27 januari zal Andre Jonkers van de BroodfondsMakers worden geinterviewd bij Kamera Kultura, het culturele cafe van het Nutshuis in Den Haag. Het programma wordt live uitgezonden op de lokale Haagse radio. 

 

Aanvang: 11.00 uur
Locatie: Riviervismarkt 5 Den Haag
Vantevoren aanmeldenTijdens een heerlijk ontbijt (door Pètrix van 's-Peer Catering) komen actuele én tijdloze thema´s aan de orde in vaste programmaonderdelen rond kunst, wetenschap, politiek en maatschappij.

 

 Deze keer in Kamera Kultura:

 

Het allerliefst houden we met zijn allen een winterslaap die meerdere dagen of zelfs enkele weken duurt. Het voordeel van het houden van deze slaap is namelijk dat we tijdens de winter kunnen overleven, zonder energie te hoeven besteden aan het zoeken van voedsel, dat dan moeilijk te vinden is. Gelukkig hoeven we in Den Haag niet te zoeken en kunnen we grote hoeveelheden voedsel tot ons nemen (en opslaan in grote vetreserves) omdat we gezellig ontbijten (door Pètrix van 's-Peer Catering) in de authentieke commissarissenzaal van Het Nutshuis tijdens Kamera Kultura!

 

Andre Jonkers is de medeoprichter van Broodfonds, een fonds dat zorgt voor brood op de plank voor de zieke ZZP’er. Hij komt praten over de veranderende arbeidsmarkt en van onderaf organiseren.

 

Verder muziek van een bijzonder samengesteld trio; de Al Andalus groep met Qanoun speler Souhad Najim uit Luik, NaySpeler Safaa Alsaadi uit Oslo en percussionist Sattar Alsaadi uit Den Haag. Ze maken hun eigen muziek, maar spelen ook klassieke muziek uit Irak en Arabische muziek uit o.a. Egypte, Libanon en Syrië.

 

De preview zal verzorgd worden door Musica Temprana; Spaanse liederen uit de 16e eeuw met hoog literair gehalte van het slagveld èn vanuit de labyrinten van de Hoofse liefde.

 

Gerlof Leistra (1959) is misdaadverslaggever van Elsevier. Leistra is gespecialiseerd in verhalen over moord en doodslag, tbs en georganiseerde misdaad. Leistra treedt geregeld op voor onder meer BNR Radio en Editie NL(RTL4) als misdaadexpert. Speciaal voor Kamera Kultura schrijft hij een column in de vorm van een criminele canon over misdaad, straf en de onderwereld in het jaar 2012.

 

Kom proeven en gezellig ontbijten (door Pètrix van 's-Peer Catering) in de authentieke commissarissenzaal van het Nutshuis tijdens Kamera Kultura. Actuele én tijdloze thema´s komen aan de orde in vaste programmaonderdelen (interviews, preview, muziekoptreden en column) rond kunst, wetenschap, politiek en maatschappij.

 

De presentatie is wederom in goede handen bij Jellie Brouwer (NTR Kunststof).

 

Bezoekadres

Riviervismarkt 5

2513 AM Den Haag

tel: 070 345 90 90

fax: 070 364 67 00

 
Sitemap