BROODFONDS BIJ NCR-SER SYMPOSIUM

op: 3-10-2012

SER

 

De Verenigde Naties hebben 2012 uitgeroepen tot het internationale jaar van de coöperatie. Is dat de reden voor de hernieuwde aandacht voor deze ondernemingsvorm? Of komt dat door het succes van de coöperatie in moeilijke economische tijden? In Nederland is deze ondernemingsvorm in de land- en tuinbouw en in de financiële dienstverlening altijd al populair en succesvol geweest. De laatste tijd groeit het aantal coöperaties echter ook buiten deze sectoren snel.

De Nationale Coöperatieve Raad voor land- en tuinbouw (NCR) en de Sociaal-Economische Raad (SER) plaatsen in dit VN-jaar van de coöperatie de specifieke kenmerken, kansen en mogelijkheden van deze ondernemingsvorm graag opnieuw in de schijnwerpers, aan de hand van boeiende inleidingen en inspirerende voorbeelden. Op welke manier kan de coöperatie bijdragen aan de huidige opgaven van onze economie en maatschappij? Welke creatieve toepassingen zijn in ontwikkeling en waarom kiezen ondernemers juist voor deze vorm?

Antwoorden op deze en andere vragen en nieuwe, prikkelende inzichten krijgt u gedurende het programma aangereikt door onder anderen Ruud Galle (directeur NCR en hoogleraar TiasNimbas, Tilburg University) en Dirk Duijzer (directeur Coöperatie & Duurzaamheid Rabobank Nederland) en diverse vertegenwoordigers van coöperaties in nieuwe sectoren. Louise O. Fresco (universiteitshoogleraar duurzame ontwikkeling aan de Universiteit van Amsterdam en SER-kroonlid) zal de afsluiting verzorgen.

De bijeenkomst is bedoeld voor vertegenwoordigers van sociale partners, onafhankelijk deskundigen, politici, beleidsmedewerkers van betrokken ministeries en relaties van NCR.

 

Programma

14.00 Ontvangst
14.30

Opening Rens de Jong, middagvoorzitter

Welkom Wiebe Draijer, voorzitter SER

Profielschets van de coöperatieve onderneming Ruud Galle, directeur NCR en hoogleraar TiasNimbas, Tilburg University

Sociaal-economische betekenis van de coöperatie Dirk Duijzer, Directeur Coöperatie & Duurzaamheid, Rabobank Nederland

De kracht van de coöperatieInterviews met:

Afsluiting Louise O. Fresco, hoogleraar Duurzame ontwikkeling in internationaal perspectief, Universiteit van Amsterdam en SER-kroonlid 

16.30     Napraten en netwerken

Sitemap