Collectief en betaalbaar, een inkomen uit schenking

Word je als ondernemer ziek, dan heb je tijdelijk geen inkomen. Je wilt dit risico graag goed afdekken. Hoe doe je dat? Samen met andere ondernemers. In een broodfonds ondersteun je elkaar op vrijwillige en gelijkwaardige basis. 

Het broodfonds is bedacht door en voor ondernemers, die weten wat zij nodig hebben. Ben je langer dan een jaar ondernemer? Dan is een broodfonds misschien iets voor jou.  

Duidelijke afspraken, transparant voor iedereen

Een broodfonds richt je op met 20 tot 50 andere ondernemers. Zelfstandigen met of zonder personeel, die net als jij minimaal €750,- gemiddeld per maand uit de netto winst van hun bedrijf halen. Mensen die je kent en vertrouwt. De voorwaarden zijn gelijk, voor iedereen in je broodfonds. Overzichtelijk en eerlijk. 

Je zet eerst samen de afspraken op papier. Daarna kies je de schenking die bij jou past. Je spaart elke maand 33 tot 100 euro op je eigen broodfondsrekening. Dat geld blijft van jou. Wordt iemand in je broodfonds ziek, dan krijgt zij of hij kleine nettoschenkingen van alle anderen. Een tijdelijk inkomen om van te leven, voor maximaal twee jaar. 

De eigen kracht van ondernemers

Ieder broodfonds is zelfstandig. Het principe werkt sinds 2006, volgens het Nederlandse schenkrecht. Steeds meer mensen kiezen voor deze nieuwe arbeidsongeschiktheidsvoorziening. Zij willen vertrouwen in elkaar, zonder anonimiteit, zonder kleine lettertjes.

Wil je je aansluiten bij een broodfonds, of zelf een broodfonds oprichten? Dan kunnen de BroodfondsMakers je helpen. Klik hier

Sitemap